Das Lederhosenblog - suomalaisena Baijerissa

Viimeisimmät blogimerkinnät

Blogiarkisto

RSS-syöte

Lokakuun lautakunta

Share |

Torstai 21.10.2010 - Aleksi Päiväläinen


Muun muassa nettisivujen teknisten vaikeuksien vuoksi lautakunnan kokousmerkintöjen tekeminen on jäänyt hoitamatta sitten viime helmikuun. Nyt olen saanut sivut uudistetussa muodossaan auki, joten on aika palata päiväjärjestykseen. Tiistaina oli lautakunnan lokakuun kokous.

Esityslista oli varsin ohut, eikä käsiteltävänä ollut mitään erityisen vahvasti tunteita herättävää. Esityslista löytyy klikkaamalla tätä.

Kirjastoasioiden kohta 2:

Kaupunginkirjaston puolella on ollut havaittavissa kävijämäärissä pientä laskua. Hesarikin kiinnitti tähän huomiota muutama viikko sitten koko sivun jutullaan. Mielenkiintoista on huomata, että vaikka kirjastokäyntien arvioidaan jäävän 100 000 alle tavoitteen (tavoitteena yhteensä 13,3 miljoonaa verkko- ja kirjastokäyntiä), verkkokäyntien arvioidaan ylittävän tavoitteen noin 100 000 kävijällä. Kertooko tämä jotain asiakkaiden pidemmän aikavälin käyttäytymismuutoksista, vai onko kyseessä vain tilapäinen notkahdus? Jälkimmäisen selityksen puolesta puhuu se, että Kallion, Kannelmäen ja Käpylän kirjastot ovat olleet kukin vuorollaan suljettuina remonttien vuoksi vuoden mittaan.

Keskustakirjastorintamalta taas kuuluu myönteisiä uutisia, sillä opetus- ja kulttuuriministeriö on alustavasti varautunut tukemaan keskustakirjastoa vuosina 2014–2016.

Kulttuurijohtajan asia 4:

Kulttuurikeskus julkaisee syksyn aikana neljä erilaista selvitystä, josta nostan tässä esille erityisesti niin sanotun ”vanhusselvityksen”, eli selvityksen kulttuuritarjonnasta vanhustyön laitoksissa. Selvitys on mielestäni erittäin ansiokas ja kiinnostava, joten se ansaitsee lähiaikoina oman blogimerkintänsä.

Kulttuurijohtajan asiat 7 ja 8:

Lautakunta päätti avustusjaoston valmistelun pohjalta vuoden 2010 taideapurahoista. Kaikkiaan jaettiin 155 000 euroa yhteensä 50 taiteilijalle, jotka edustivat tänä vuonna näyttämötaidetta, elokuvaa, valokuvaa, sirkustaidetta ja klassista musiikkia. Lisäksi päätettiin tämän vuoden kulttuuripalkinnon saajasta. Nimet julkaistaan 25. päivä marraskuuta.

Muita asioita:

Esityslistan ulkopuolelta esille nousi muutama asia. Kulttuuristrategia on kuulemma herättänyt varsin paljon intohimoja kaupunginhallituksessa, ja strategian yhteydessä halutaan selvittää kaupungin kulttuurihallinnon työnjakoa. Tämä konkretisoitunee lähiaikoina. Itse strategia pyritään viemään valtuustoon ennen ensi vuoden toukokuuta.

Tanssin kannalta hyvä uutinen on, että kaupunginhallitus on päättänyt antaa 100 000 euroa lisää perusopetuksen tukemiseen. Koska lautakunta oli jo keväällä päättänyt siirtää noin 60 000 euroa tanssille, ensi vuonna tukisumma kohoaa siis yhteensä 160 000 euroon.

Musiikkitalon tuleva vuokrataso on lautakunnan yhteinen huolenaihe. Tällä hetkellä nimittäin merkit viittaavat edelleen siihen, että vuokrahinnat tulevat olemaan niin korkeat, että monet pienet toimijat jäävät rannalle ruikuttamaan. Kaupungin täytyy seurata tilannetta ja pohtia yhdessä Musiikkitalon pääkäyttäjien kanssa sitä, miten muutkin kuin pääkäyttäjät pystyisivät taloa käyttämään.

Viimeisenä meta-asiana kerrottakoon, että itse nostin lautakunnassa keskustelua siitä, miten nuoria luovan alan yrittäjiä voisi hyödyntää vanhusten kulttuuripalvelujen kehittämisessä ja konseptoinnissa. Haluan avata aihetta hieman yksityiskohtaisemmin, joten siitäkin on luvassa oma kirjoituksensa piakkoin.

Avainsanat: lautakunta, kokous


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini