Das Lederhosenblog - suomalaisena Baijerissa

Viimeisimmät blogimerkinnät

Blogiarkisto

RSS-syöte

Mitä ne meistä ajattelevat?

Maanantai 18.4.2016 klo 0.18 - Aleksi Päiväläinen

Muistatteko sen vitsin, jossa amerikkalainen, saksalainen ja suomalainen kohtasivat norsun? Amerikkalainen ajatteli: ”Kuinkahan paljon rahaa tuolla voisi ansaita?” Saksalainen tuumi: ”Millaiset nahkasaappaat tuosta saisi? ”Suomalainen: ”Mitä se mahtaa minusta ajatella?”

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Saksa, Suomi, mielikuvat, sauna, luonto, Ruotsi, Mannerheim, PISA

Mietteitä kotimaahan paluusta

Torstai 7.4.2016 klo 16.36 - Aleksi Päiväläinen

Perjantai-ilta Travemündessä. Italialainen ravintola. Taustalla soi tunnelmaan sopiva haikea spagettipoppi. Kohta se on ohi, nimittäin perheen ihana aika Baijerissa. Vajaat puolitoista vuotta meni kuin siivillä. Suomi ja suomalainen arki odottavat yhden laivamatkan ja kahden yön päässä. Kotimaahan ystävien ja sukulaisten lähelle on tietysti kiva palata, mutta mitenkään riemulliselta olo ei tunnu. Pikemminkin päinvastoin. Paljon hienoja asioita ja ihmisiä piti jättää taakse. Suomi tuntuu jotenkin pienemmältä kuin aikaisemmin. Toisaalta myös piirun verran turvallisemmalta, varsinkin Pariisin ja Brysselin terrori-iskujen jälkeen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Saksa, Suomi, talous, elintaso, lapsiperhe

Kreikka-sotkun jälkilöylyjä

Perjantai 17.7.2015 klo 17.58 - Aleksi Päiväläinen

Näin Suomen suven keskellä minun oli tarkoitus jatkaa leppoisaa matkailuaiheista blogausta, mutta viime viikkojen Kreikka-härdelli innoitti minut ainakin vielä kerran palaamaan aiheeseen. Tänään Saksan liittopäivät hyväksyi Kreikan kolmannen maksuohjelman äänin 439-119. Näytelmän tämänkertainen näytös taitaa siis olla ohi. Tosin seuraava näytös odottanee ihan kulman takana. Kunhan vain tietäisi minkä kulman.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kreikka, euro, EU, Suomi, Saksa

Suomen vaalit Saksan mediassa

Keskiviikko 22.4.2015 klo 0.31 - Aleksi Päiväläinen

Poikkeuksellisesti ulkosuomalaisena äänestäjänä oli kiinnostavaa seurata eduskuntavaalien uutisointia täällä Saksassa. Suuressa maailmassa pienen Suomen asioista ei yleensä suuria otsikoita revitä, mutta eivät ”peräpohjolan” asiat ihan pimennossakaan täällä ole. Monille saksalaisille Suomi on tuttu maa, ja eduskuntavaalit saivatkin ihan kohtuullisesti palstatilaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi, eduskuntavaalit, Saksa, media

Kappale kauneinta Suomea

Sunnuntai 11.8.2013 klo 0.52 - Aleksi Päiväläinen

Kesäloma tuli pitkästä aikaa vietettyä pelkästään Suomessa. Kyllä kannatti. Kaukomatkailun kaipuun keskellä sitä helposti unohtaa miten kaunis kesäinen Suomi-neito on. Välillä on hyvä tutustua omaankin maahansa arjen pintaa syvemmältä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kesäloma, Suomi

Krapularyypyistä katkaisuhoitoon

Torstai 12.7.2012 - Aleksi Päiväläinen

Blogin kirjoittaminen on minun osaltani ollut viime kuukaudet tehokkaasti pidennetyllä kevättauolla. EU:n raahustaminen kriisistä toiseen ei voi jättää ketään politiikan hevijuuseria kylmäksi, joten kannanpa minäkin pienet korteni keskustelun kekoon.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: EU, Suomi, Kreikka, Italia, Espanja, liittovaltio

Tervetuloa Suomeen!

Tiistai 20.12.2011 - Aleksi Päiväläinen

Sunnuntain Hesari tiesi kertoa, että venäläisten suurin matkailumaa on pieni naapurimaa Suomi. Noin kahdella miljoonalla tehdyllä matkalla Suomi jätti taakseen muun muassa Turkin, Egyptin ja Saksan. Kehitykseen ei voi olla kuin tyytyväinen. Kaikki osapuolet hyötyvät, kun rajan yli virtaa rahaa. Erityisen hyvin sen huomaa täällä Itä-Suomessa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi, Venäjä, matkailu, talous, Karjala

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Tiistai 6.12.2011 - Aleksi Päiväläinen

Itsenäisyyspäivän alla 2000-luvun Suomessa herää aina välillä keskustelu siitä pitäisikö itsenäisyyspäivää kunnioittaa muutoinkin kuin sotamuistoja vaalien. Osa kansalaisista – ehkä kasvava joukko – haluaisi siirtyä toisen maailmansodan muistelusta eteenpäin ja iloita nykyhetkestä ja tulevaisuudesta. Kieltämättä kotoinen itsenäisyysjuhlamme on luonteeltaan varsin harras ja historiapainotteinen. Siihen on kuitenkin useita hyviä syitä, joista edelleen elossa olevien veteraanien kunnioittaminen on ehkä tärkein.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi, sota, itsenäisyys, veteraanit

Sateenkaaren pää

Lauantai 27.8.2011 - Aleksi Päiväläinen

Irlantilaisessa mytologiassa sateenkaaren päässä saattaa odottaa kulta-aarre. Kuitenkin vain poikkeuksellisen onnekas henkilö voi löytää sen. Suomen vakuustoilailua seuratessa ei voi välttyä ajatukselta, että mekin olemme nyt etsimässä epätoivoisesti sateenkaaren päätä. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä sekin mahdollisuus, että sitä ei ikinä löydy.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi, Kreikka, vakuudet

Ihanaa leijonat, ihanaa!

Maanantai 16.5.2011 - Aleksi Päiväläinen

Ainakin kerran kuudessatoista vuodessa suomalaiset näyttävät riehaantuvat karnevaalituulelle. Viime yönä nukkumisesta ei tullut mitään, kun autot ajoivat letkassa kadulla kovaa tööttäilleen. Toisaalta uni ei olisi hevillä tullutkaan, sen verran pelin jälkeisiä perhosia pyöri vielä mahassa. Tänään Kauppatorin laitamille kerääntyneet 100 000 ihmistä todistivat, että Suomi on todellakin jääkiekkomaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: MM-kulta, leijonat, Suomi

Portugali pysäytti persut

Perjantai 13.5.2011 - Aleksi Päiväläinen

Nyt kun SDP on hyväksynyt Portugali-tukipaketin omalta osaltaan, Jyrki Katainen voi turvallisesti lähteä viemään viestiä Eurooppaan. Hallitusvääntö puolestaan jatkuu aivan eri asetelmista kuin mitä vielä muutama viikko sitten kuviteltiin. Persujen hallitustaival pysähtyi heidän omasta tahdostaan Portugaliin. Millaisen hallituksen Suomi saa?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi, hallitus, persut, opppsitio, Katainen

Alasajettu hyvinvointivaltio?

Maanantai 11.4.2011 - Aleksi Päiväläinen

Vantaassa on ehtinyt taas virrata vettä kuutio jos toinenkin siitä kun viimeksi kirjoittelin blogia.  Vaalikamppailun kalkkiviivoilla on taas aika aktivoitua. Vaalikentillä kansaa liikuttava aihe näyttää olevan kansalaisten hyvinvointi ja terveys. Median ja oppositiopuolueiden antaman kuvan perusteella suomalaista hyvinvointivaltiota on purettu viimeisten vuosien aikana semmoista vauhtia, että vain rippeet alkavat olla jäljellä. Tilastot kertovat kuitenkin toista.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: sosiaalimenot, bkt, Suomi, EU

Venäjä uhkaa Ruotsia?

Perjantai 8.10.2010 klo 16.04 - Aleksi Päiväläinen

Itä-Suomen kunnissa on jo pitkään ollut vireillä hanke luopua pakollisesta kouluruotsista ja antaa oppilaille mahdollisuus lukea sen tilalla venäjää. Yksi näistä kunnista on Tohmajärvi, jonka tilanteesta aamun Hesari kertoi. Tohmajärvi on maan venäjänkielisin kunta, sillä peräti neljä prosenttia asukkaista puhuu äidinkielenään venäjää. Olisi koko Suomen edun mukaista, että venäjän kielen osaaminen saataisiin maassamme nousuun.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Venäjä, Ruotsi, peruskoulu, Itä-Suomi, vapaaehtoisuus

Venäläisetä turismia

Torstai 12.6.2008 - Aleksi Päiväläinen

Suomi on turismin suurvalta, ainakin venäläisestä näkökulmasta. Turistivirroilla mitattuna sijoitumme neljänneksi heti Kreikan, Kiinan ja Egyptin jälkeen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Venäjä, turismi, Suomi