Das Lederhosenblog - suomalaisena Baijerissa

Viimeisimmät blogimerkinnät

Blogiarkisto

RSS-syöte

Jälkimaininkeja rapakon takaa

Lauantai 10.11.2012 - Aleksi Päiväläinen

Tunnustan olevani siinä määrin politiikan hevijuuseri, että herätessäni keskiviikkoaamuna klo 6 ensimmäinen ajatukseni oli ”Kuka on USA:n uusi presidentti”. Nousin viivyttelemättä, ja säntäsin telkun ääreen. Avasin ykköskanavan, sillä tiesin CBS:n suoran vaalilähetyksen pyörivän siellä. Riemukseni hampaita pestessäni legendaarinen uutisankkuri Bob Schieffer julisti CBS:n ennusteen. Presidentti Obama saisi jatkokauden! Iloinen yllätys oli myös se, että oikeiston äärilaita sai siipeensä kongressivaaleissa. Positiiviset sivuvaikutukset saattavat tuntua myös Euroopassa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yhdysvallat, presidentinvaalit, Obama, Romney, kongressi, konservatiivit

Mitt Romneyn pitkä ja uuvuttava marssi

Maanantai 19.3.2012 - Aleksi Päiväläinen

Hyvin sujuneiden kotoisten presidentinvaalien jälkeen on aika kääntää katse rapakon taakse, missä Yhdysvaltain presidentinvaalikampanjat käyvät jo täysillä kierroksilla. Erityisesti republikaanien esivaali on kerännyt huomiota alkuvuoden mittaan. Mitt Romney näyttää etenevän kohti voittoa, mutta tuskallisen hitaasti laahustaen. Myös presidentti Obama on käynnistänyt oman kampanjansa. Heikentyneen presidentin kannalta oikeiston keskinäinen kamppailu on kuin mannasade taivaalta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yhdysvallat, presidentinvaalit, esivaalit, republikaanit, Romney, Santorum, Obama

Raamatullinen perustuslaki

Perjantai 5.11.2010 - Aleksi Päiväläinen

Jatkan vielä hieman USA:n sisäpoliittisista kiemuroista. Demokraatit odotetusti kärsivät varsin massiivisen vaalitappion. Senaatissa he onneksi säilyttivät kohtuullisen turvallisen tuntuisen enemmistön, joten aivan täydellinen republikaanien vaalimenestys ei ollut. Teekutsuliike sai läpi kolme senaattoria ja noin 40 edustajainhuoneen jäsentä. Tässä kirjoituksessa pohdin hieman provokatiivisesti liikkeen ideologiaa, erityisesti USA:n perustuslain näkökulmasta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yhdysvallat, teekutsuliike, perustuslaki

Tervetuloa teekutsuille

Tiistai 2.11.2010 - Aleksi Päiväläinen

Amerikka äänestää jälleen kerran, ja nyt aivan eri tunnelmissa kuin kaksi vuotta sitten nykyisen presidentti Obaman noustessa valtaan. Vaalien seuraaminen rapakon tällä puolen olisi lähinnä hyvää viihdettä, elleivät USA:n sisäpoliittiset kuviot heijastuisi muuallekin maailmaan. Tänä syksynä Bostonin teekutsujen mukaan itsensä nimennyt teekutsuliike on saanut todella vahvan ja näkyvän roolin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yhdysvallat, välivaalit, kongressi, teekutsuliike

Oikeusjärjestyksen palautus Yhdysvalloissa

Perjantai 13.6.2008 - Aleksi Päiväläinen

Tämänpäiväinen hyvä uutinen Atlantin takaa innoitti minut vielä kommentoimaan USA:n tapahtumia. Yhdysvaltain korkein oikeus palautti Guantanamon vangeille heidän tärkeimmän perusoikeutensa: Oikeuden valittaa tuomarille. Bushin hallinto oli katsonut oikeudekseen rikkoa maan omaa perustuslakia viimeiset 7 vuotta. Nyt sille toivottavasti tulee loppu.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perustuslaki, Yhdysvallat, Guantanamo, habeas corpus

Amerikaa äänestää - maailma jännittää

Torstai 12.6.2008 - Aleksi Päiväläinen

Miten ohiolaisen maanviljelijän pick-up-auto ja minun elämäni liittyvät toisiinsa? Ensi silmäyksellä ei välttämättä mitenkään, mutta todellisuudesssa yllättävän paljon. Ohiolainen maanviljelijä ja hänen autonsa ovat nimittäin ratkaisijan roolissa, kun ensi syksynä valitaan maailman vaikutusvaltaisin poliitikko. Nämä vaalit vaikuttavat myös sinun elämääsi, halusit tai et. Äänioikeutta sinulla tai minulla ei kuitenkaan ole.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yhdysvallat, vaalit