Das Lederhosenblog - suomalaisena Baijerissa

Viimeisimmät blogimerkinnät

Blogiarkisto

RSS-syöte

Strategian tragedia, komedia vai draama?

Tiistai 12.3.2013 - Aleksi Päiväläinen

Uusi lautakunta piti tänään tiistaina vuoden toisen kokouksensa, johon itsekin pääsin onnellisena varajäsenenä osallistumaan. Esityslistan pääruokana oli tarjolla kaupungin strategia, johon kulttuuritoimelta pyydettiin antamaan oma näkemyksensä. Lautakunta innostui keskustelemaan strategiasta siihen malliin, että luvassa ei varmastikaan ole tragedia, vaan toivottavasti eeppinen draama onnellisine loppuineen. Kyllä – strategiasta voi oikeasti saada kiksit! Strategian ohella lautakunta muun muassa jakoi apurahoja ja keskusteli Rakuuna-rokista.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kulttuurilautakunta, kokous, strategia, festivaali, rock

Lautakuntakauden avaus

Lauantai 23.2.2013 - Aleksi Päiväläinen

Lappeenrannan ”kummallispoliittinen” elämä alkaa uuden valtuuston osalta vihdoin päästä tosimielessä käyntiin, kun lautakunnat aloittelevat toimintaansa. Pitkään siinä kestikin, mutta ehkäpä hyvää kannattaa odottaa. Itse sain ilon ja kunnian aloittaa työskentelyn kulttuurilautakunnan varajäsenenä. Lautakunta avasi keskiviikkona uuden valtuustokauden työskentelynsä seminaarilla, jossa olivat läsnä varsinaiset jäsenet, varajäsenet ja tärkeimmät virkamiehet.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lappeenranta, kulttuurilautakunta, lautakuntakausi

Huhtikuun kokous

Tiistai 19.4.2011 - Aleksi Päiväläinen

Vaikka valtakunnan politiikan tasolla kuohuu, kunnalliselämässä jatkuu tasainen arki. Tänään oli vuorossa kulttuuri- ja kirjastolautakunnan huhtikuun kokous. Asialista oli tällä kertaa kohtuullisen kevyt ja kokous nopea.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kulttuurilautakunta, kokous, huhtikuu

Kirjastot liipasimella

Keskiviikko 25.11.2009 - Aleksi Päiväläinen

Aamun Hesarin pääotsikko kertoi, että ”Helsinki aikoo lopettaa viisi kirjastoa”. Kentällä ja verkossa myös liikkuu villejä huhuja nopeasti toimeenpantavista päätöksistä, kuten siitä että kirjasto- ja kulttuurilautakunnassa olisi joulukuussa käsittelyssä lakkautuslista. Tehtäköön nyt selväksi, että näin ei ole.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kirjasto, lakkautuslista, kulttuurilautakunta